"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова повідомили, що за "покращення" тепломереж хочуть від Києва 750 мільйонів

Середа, 10 жовтня 2018, 14:05

"Київенерго" Ріната Ахметова оцінила витрачені на модернізацію київських тепломереж кошти у 750 мільйонів гривень.

Про повідомила директор з правового забезпечення "Київенерго" Ольга Ієвлєва, передає УНІАН.

"За умовами договору, за зроблені поліпшення на комунальних мережах за власні кошти нам місто має виплатити компенсацію. Ця тема не є предметом мирової угоди", - заявила Ієвлєва.

За її словами, загальна вартість реконструкції за всі 17 років становить близько 3 млрд грн, але при цьому за власні кошти компанії – 750 млн грн.

Реклама:

Вона додала, що суму компенсації повинна визначити сесія Київської міської ради.

"За нашими розрахунками, ця сума становить близько 750 млн гривень. Ми підтвердили це всіма аудиторськими висновками", - назвала цифру директор з правового забезпечення "Київенерго".

"При цьому зараз "Київенерго" готує всі документи, що підтверджують зроблені реконструкції, модернізації та створення нових об'єктів, і має намір звернутися з вимогою до Київради про компенсацію суми понесених витрат на поліпшення комунального майна", - уточнила Ієвлєва.

Зокрема, "Київенерго" звернеться до Київради після того, як створена ним рік тому інвентаризаційна комісія перевірить всі об'єкти, які компанія вважає поліпшенням, і підтвердить цей факт. Ієвлєва повідомила, що необхідний пакет документів є об'ємним і його підготовка займе деякий час.

У прес-службі КМДА повідомили, що поки рано говорити про суму компенсації, оскільки роботи з оцінки теплових активів ще не завершилися. Також у прес-службі зазначили, що "Київенерго" ще не зверталася з вимогою про компенсацію.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що "Київенерго" претендує на компенсацію від КМДА у розмірі 800-900 млн грн за модернізацію тепломереж. Зазначається, що за 2 роки, які КМДА готувала розірвання договору з "Київенерго", в ньому чітко не прописали ні питання правонаступництва боргу, ні суму відшкодування за "покращення" мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: