"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США, Канада і Мексика уклали нову торгову угоду

Понеділок, 1 жовтня 2018, 09:36

Канада приєдналася до торгової угоди США і Мексики, яка отримала назву USMCA (The United States - Mexico - Canada Agreement).

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд та торгового представника США Роберта Лайтхайзера, передає Liga.net.

"Канада і США разом з Мексикою досягли згоди щодо нової, вдосконаленої торгової угоди, придатної для XXI століття. USMCA дасть нашим робітникам, фермерам, скотарям і компаніям високий стандарт торгової угоди, яка приведе до більш вільної торгівлі і сталого економічного зростання у нашому регіоні" , - сказано в заяві.

Напередодні радник президента США Пітер Наварро повідомив, що три сторони досягли угоди по більшості питань. Залишалася одна з найскладніших перешкод - вимога Канади про захист від мит ​​на імпортну сталь і алюміній, які можуть бути поширені на автомобілі з канадських заводів.

Реклама:

Нагадаємо, новий формат повинен замінити тристоронню угоду про вільну торгівлю NAFTA, підписану в 1994 році. Пезидент США Дональд Трамп наполягав на тому, що угода стимулює приплив мігрантів у США і призводить до втрати робочих місць мільйонами американців.

Раніше Трамп пригрозив Канаді підвищенням мит на автомобілі, якщо не буде досягнуто тристоронню угоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: