Власник "Київстару" продав італійський бізнес за 2,5 мільярда євро

Неділя, 9 вересня 2018, 16:21

Холдинг VEON, якому належить найбільший український мобільний оператор "Київстар", завершив операцію з продажу 50% акцій в італійському Wind Tre своєму партнеру CK Hutchison Holdings Ltd.

Про це йдеться в прес-релізі VEON, передає "Інтерфакс-Україна".

Сума угоди становила 2,45 млрд євро. Раніше компанія повідомляла, що направить їх на зниження боргового навантаження. В результаті угоди співвідношення боргу до показника EBITDA знижується до 1,7.

За підсумками II кварталу чистий борг компанії становив 8,6 млрд доларів, співвідношення чистого боргу до EBITDA - 2,5.

Реклама:

Чистий прибуток в розмірі близько 1,2 млрд доларів VEON відобразить в III кварталі 2018 року.

На початку липня VEON уклав угоду з CK Hutchison Holdings про продаж 50% в СП, створеному в 2016 році. Контроль над італійським бізнесом залишиться у CK Hutchison.

Як відзначав VEON, продаж Wind Tre дозволить спростити структуру групи і сфокусуватися на ринках, що розвиваються.

Крім того, VEON платить дивіденди, що базуються на динаміці вільного грошового потоку, і угода, як зазначається в повідомленні компанії, покращує грошову позицію холдингу.

VEON вийшов на ринок Італії в 2011 році, в 2016 році закрив операцію з Hutchison з об'єднання активів Wind Telecomunicazioni (увійшла в угоду від VEON) і 3 Italia (від Hutchison). Сторонам належало по 50% в спільному підприємстві.

Найбільшим акціонером VEON є LetterOne, що входить в "Альфа-груп" Михайла Фрідмана і партнерів - їй належить 47,9% акцій, ще 19,7% володіє норвезький холдинг Telenor.

В даний час free float компанії на Nasdaq становить 29,2%, після завершення угоди c Telenor free float холдингу досягне 43,8%. Ще 8,3% групи знаходиться під управлінням голландського трасту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: