Правоохоронці отримали доступ до "зламаної" переписки Продана - ЗМІ

Субота, 8 вересня 2018, 13:07

Месенджери виконувача обов'язків глави фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана були зламані і "всі зацікавлені правоохоронці" отримали доступ до його листування з 2012 року.

Про це йдеться у матеріалі "Про митарство і митарів", опублікованому у "Дзеркалі тижня".

Зазначається, що у листуванні є і "низка доручень від президента", але це "піна у потоці справжньою каламутної води".

"Це був останній і більш ніж переконливий аргумент як для самого Продана, так і для прем'єра, що цю битву їм не виграти", - пише ДТ.

Реклама:

За повідомленням ЗМІ, Продана "вивели з-під удару настільки красиво, наскільки це було можливо": "Нібито звільнився сам, і лише тому що хоче брати участь у конкурсі на посаду голови ДФС, який ще навіть не оголосили і невідомо, коли він буде".

Читайте також: "Дивна війна", або Осінні іспити прем'єра Гройсмана"

5 вересня уряд звільнив в.о. голови ДФС Мирослава Продана за його власною заявою.

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що Продан вирішив "звільнитися за власним бажанням, і уряд це рішення підтримав". 

За словами Маркарової, Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.

У липні генпрокурор Юрій Луценко заявив про розкриття "стійкого ієрархічного об’єднання" в лавах Державної фіскальної служби.

Коментуючи обшуки у Вінницькій ДФС і затримання керівника одного з підрозділів, Луценко зазначив: "Про Продана, на жаль, це правда. Десь на початку цього року ми отримали інформацію про правопорушення пана Продана, не пов'язані з його колишньою посадою, а правопорушення пов'язані з його нинішньою посадою - виконуючого обов'язки керівника ДФС". 

На думку Луценка, більшість проблем з контрабандою і злочинними схемами в ДФС пов’язані з тим, що у відомства вже кілька років немає очільника.

Продан у свою чергу назвав заяви генпрокурора про розкриття "стійкого ієрархічного об’єднання" в лавах ДФС фейковими "фактами".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: