Молочну компанію "Галичина" визнали банкрутом

П'ятниця, 7 вересня 2018, 12:27
 

Госпсуд Львівської області визнав банкрутом ПрАТ "Галичина" та відкрив ліквідаційну процедуру.

Провадження в справі про банкрутство ПрАТ "Галичина" було порушене судом 24 листопада 2015, передає FinBalance.

Згідно з судовими матеріалами, розпорядник майна встановив, що активи ПрАТ "Галичина" становлять 231,8 млн гривень, а згідно з реєстром вимог кредиторів боржника його загальна кредиторська заборгованість - 1,18 млрд гривень. Відповідно "майнових активів боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів".

"Ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства розпорядником майна не встановлено", - зауважується в постанові Госпсуду Львівської області.

Реклама:

В червні 2018 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПрАТ "Галичина" та в рамках вказаної справи скасував постанову Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017, залишивши в силі ухвалу Госпсуду Львівської області від 06 липня 2017, якою були визнані грошові вимоги Укрексімбанку до ПрАТ "Галичина" на 889,4 млн гривень як такі, що забезпечені заставою компанії-боржника.

Постановою Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017 апеляційну скаргу Укрексімбанку було задоволено, ухвалу суду першої інстанції скасовано та визнано грошові вимоги ПАТ "Укрексімбанк" до ПрАТ "Галичина" у сумі 889,4 млн гривень.

Згідно з судовими матеріалами, між "Укрексімбанком" та ПрАТ "Галичина" укладені кредитні договори, заставою за якими виступають будівлі комплексу заводу по переробці молока та виготовлення молочної продукції в Радехові Львівської області, комунікації, обладнання та транспортні засоби за тією ж адресою, права на торговельні марки "Мої корівки" та "Галичина", готова продукція на складі і в обороті.

За даними НКЦПФР, власником 100% акцій ПрАТ "Галичина" є кіпрська компанія "Бросмонт Холдінгз Лімітед".

Як повідомлялося, в 2010 році "Західна молочна група" (підконтрольна групі "Континіум" Степана Івахіва і покійного Ігоря Єремєєва) об'єдналася з ЗАТ "Галичина" (бенефіціарами якого були львів'яни Андрій Король, Сергій Гібай, Юрій Ложкін), що публічно підтверджували в групі "Континіум".

Об'єднана молочна структура зберегла назву "Галичина". Власне, Степан Івахів входив до наглядової ради підприємства.

У 2014 році багаторічного гендиректора молочного заводу "Галичина" Володимира Петрина на час замінив Дмитро Лещенко, який до цього призначення працював радником гендиректора групи "Континіум".

Додамо, що в травні-липні Госпсуд Львівської області також визнав вимоги "Банку інвестицій і заощаджень" (підконтрольний групі "Континіум") до "Галичини" на 72,8 млн грн і включив їх в четверту чергу в реєстрі вимог кредиторів.

Серед кредиторів "Галичини" - в т.ч. ТОВ "Молочна компанія "Галичина" (контакти якого наводяться на сайті заводу), а також ряд компаній, пов'язаних з групою "Континіум" і їх мережею АЗС WOG.

Степан Івахів – народний депутат України, депутатська група "Воля народу", один із засновників групи компаній "Континіум", найближчий соратник  Ігоря Єремєєва. Forbes у 2015 році оцінив статки Івахіва у 93 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: