У Парижі можуть частково заборонити оренду квартир через Airbnb

П'ятниця, 7 вересня 2018, 09:00
 

Член Паризької міської ради, відповідальний за житло, заявив, що запропонує заборонити оренду житла через Airbnb та інші веб-сайти в центрі міста, звинувативши сервіс у витісненні жителів з французької столиці.

Ян Броссат сказав AFP, що він також буде прагнути заборонити купівлю вторинних резиденцій в Парижі, заявивши, що такі заходи необхідні, щоб місто не стало "музеєм під відкритим небом".

"В одній резиденції з кожних чотирьох більше не проживають парижани", - сказав Броссат, який, як очікується, очолить список Комуністичної партії на виборах в Європейський парламент у наступному році.

З близько 60 тисяч квартир, пропонованих у місті, Париж є найбільшим ринком для Airbnb, який, як і інші платформи для спільного використання житла, зазнає зростаючого тиску з боку міст, які стверджують, що сервіс підвищує орендну плату для місцевих жителів.

Реклама:

"Ми хочемо, щоб Париж був містом, яке можуть собі дозволити середні класи, чи ми хочемо, щоб це був майданчик для саудівських або американських мільярдерів?" - сказав він.

Броссат хоче заборонити короткострокову туристичну оренду цілих квартир в першому, другому, третьому і четвертому округах Парижа, де розташовані деякі з найбільш популярних у світі визначних пам'яток, зокрема Собор Нотр-Дам і Лувр.

"Якщо ми нічого не будемо робити, то більше не буде місцевих жителів. Ми будемо жити в музеї під відкритим небом", - додав він.

Броссат сподівається, що заходи будуть включені в закон, спрямований на перегляд законів про нерухомість у Франції, які будуть обговорюватися цієї осені.

Адміністрація мера Парижа Анни Ідальго вже вжила заходів проти Airbnb та інших, вимагаючи від домовласників зареєструватися в мерії, і обмежуючи здачу в оренду квартири до 120 ночей на рік.

Минулого місяця місто повідомило, що з початку 2018 року загальна сума штрафів за нелегальну туристичну оренду квартир в Парижі становила 1 мільйон 380 тисяч євро.

Такі репресії перегукуються з іншими гарячими туристичними напрямками, зокрема Амстердамом, Барселоною і Берліном.

Минулого місяця Airbnb подав в суд на Нью-Йорк після того, як він прийняв закон, що змушує платформи розкривати дані про господарів. Airbnb вважає, що місто лобіює інтереси власників готелів. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: