НБУ хоче дозволити виплачувати високі зарплати готівкою

Четвер, 6 вересня 2018, 16:42
 

Нацбанк пропонує для обговорення проект постанови Правління НБУ "Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Розробка цього документа зумовлена необхідністю приведення нормативно-правового акта у відповідність до нових вимог законодавства та зменшення регуляторного впливу на суб'єктів господарювання", - йдеться в повідомленні НБУ.

Зокрема, передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів установ/підприємств, які проводять готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, через подання електронних копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків РРО до контролюючого органу по дротових або бездротових каналах в автоматичному режимі в день надходження готівки.

Реклама:

Також, з огляду на звернення та пропозиції учасників фінансового ринку, небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов'язань з виплати сум переказів за першою вимогою отримувача.

Йдеться про ті небанківські фінансові установи,  які отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, та, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.

Крім того, запропонований проект Постанови уточнює норму стосовно випадків не застосування граничних сум розрахунків готівкою.

У НБУ наголошують, що враховуючи соціальну значимість питань, пов'язаних із оплатою праці, Національний банк пропонує визначити, що гранична сума розрахунків готівкою між суб'єктами господарювання та фізичними особами у розмірі 50 тисяч гривень, не поширюється на виплати, пов'язані з оплатою праці.

Проект змін розміщено на офіційному сайті для громадського обговорення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: