"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава ДФС пішов з посади за власним бажанням

Середа, 5 вересня 2018, 12:50
 

В.о. глави ДФС Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Про це повідомила в.о. глави Мінфіну Оксана Маркарова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання, яке ми з вами вже давно дискутували, це проведення конкурсу на позицію глави ДФС. Проведення такого відкритого та прозорого конкурсу є дуже важливим для подальшої реформи, в тому числі ДФС. Сьогодні уряд прийняв рішення про початок та оголошенні такого конкурсу", - сказала вона.

Маркарова також зазначила, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Національній службі з питань держуправління і Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу.

Реклама:

"Щоб уникнути конфлікту інтересів, в.о.голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав. До проведення конкурсу виконувати обов'язки глави ДФС буде Олександр Власов", - сказала вона, уточнивши, що Власов три роки очолював спецпідрозділ податкової міліції ДФС "Фантом".

На своїй сторінці у Facebook Продан зазначив, що планує брати участь у конкурсі на нового голову. 

"Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконуючого обов`язки голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі. Лише таким чином забезпечимо прозорий та неупереджений процес відбору та високий рівень довіри до результатів конкурсу", - зазначив він. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!