Компанія Тігіпка зайнялася імпортом газу

Середа, 5 вересня 2018, 10:46

Компанія "ТАС Енергія Країни" почала імпорт природного газу.

Про це enkorr повідомили в "Консалтинговій групі А-95" з посиланням на власне дослідження ринку природного газу.

У серпні компанія поставила за імпортом близько 3 млн кубометрів газу через угорський кордон. Частина з цього обсягу була оформлена в режимі митного складу.

"Ми нарощуємо обсяги продажів і вирішили імпортувати додатковий ресурс для клієнтів на майбутній опалювальний сезон", - прокоментував глава компанії Максим Дмитрук.

Реклама:

"Наша стратегія розвитку побудована таким чином, щоб надавати своїм клієнтам-кінцевим споживачам максимально широкі механізми взаємовідносин, наприклад, такі як хеджування поставок, які активно функціонують в Європі", - додав він.

"ТАС Енергія Країни" заснована в листопаді 2017 року і входить в структуру TAS Group, що належить Сергію Тігіпку. В кінці грудня компанія отримала ліцензію НКРЕ на постачання природного газу.

У квітні поточного року "ТАС Енергія Країни" почала пропонувати природний газ на "Українській енергетичній біржі".

Імпорт природного газу з Європи через Угорщину почався навесні 2013 року. Поточна максимальна пропускна здатність цього транспортного коридору - 17,1 млн кубометрів на добу.

За підсумками 2016 року на угорський напрямок доводилося 9,2% загальних імпортних поставок (1,02 млрд кубів), в 2017 році - 20,2% (2,8 млрд кубів), за 8 місяців 2018 року - 30,3% ( 2,08 млрд кубів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!