Кіберполіція затримала хакерів, які викрадали сторінки в Instagram

Вівторок, 4 вересня 2018, 15:35
 

Працівники кіберполіції затримали кількох осіб, яких підозрюють в тому, що вони заволодівали чужими сторінками в соціальній мережі Instagram та вимагали грошей за повернення доступу до них законним власникам. 

Про це йдеться на сайті кіберполіції.

Працівники кіберполіції встановили, що за допомогою шкідливого програмного забезпечення зловмисники отримували незаконний доступ до електронних поштових скриньок,  які були пов’язані з акаунтами жертв.

У подальшому, отримавши доступ до акаунтів, зловмисники вносили зміни до реєстраційних даних, чим блокували доступ справжнім власникам.

Реклама:

За повернення доступу вони вимагали від 10 до 30 тисяч гривень у криптовалюті.

Зазвичай, у якості "жертви" обиралися сторінки, кількість підписників яких була більшою 15 тисяч користувачів (сторінки інтернет-магазинів, відомих людей тощо).

Таким чином зловмисники заволоділи сторінками у соціальних мережах понад тисячі громадян як України, так і іноземців.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Голосіївського управління столичної поліції провели санкціоновані обшуки за місцем проживання одного із учасників групи. В ході обшуку поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, яку вже направлено на проведення усіх необхідних експертиз.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч.3 ст.190 (Шахрайство). Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше Кіберполіція викрила хакера, який створив програми для викрадення коштів учасників криптовалютних бірж.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: