За скасування мораторію на продаж землі виступають уже близько 1,5 тисячі організацій

Понеділок, 3 вересня 2018, 15:00

До Громадської коаліції за скасування мораторію на землю уже увійшли 39 організацій, які об’єднують близько 1500 сільськогосподарських виробників, підприємств, організацій, банків, асоціацій.

Серед нових підписантів Меморандуму про створення Коаліції – ВГО "Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України", ВГО "Українська горіхова Асоціація", Асоціація "Теплиці України", Український ПЕН-центр, Інвестиційна Група "УНІВЕР", ГС "Інноваційне фермерство та кооперація" та інші.

 

Меморандум, головною вимогою якого є скасувати мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель до 1 січня 2019 року, підписали представники як аграрних, так і правозахисних, громадських, фінансових організацій і об’єднань та аналітичних центрів.

Слід зазначити, що 8 принципів, на яких вони запропонували відкрити ринок сільгоспземель, не суперечать базовим положенням концепції ринку земель, оприлюдненим 28 серпня Міністерством агрополітики на круглому столі у Верховній Раді щодо пріоритетів профільного парламентського комітету на поточну сесію.

Реклама:
 

Нагадаємо, серед ініціаторів та членів Коаліції – Центр економічної стратегії, Український клуб аграрного бізнесу, Незалежна асоціація банків України, Українська Гельсінська спілка за права людини, Асоціація "Укрсадпром", Спілка українських підприємців, Насіннєва асоціація України, Стратегічна група радників з підтримки реформ (SAGSUR), Нова Країна, Dragon Capital, ВО "Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України", ВГО "Українська аграрна конфедерація", ГО "Харківська правозахисна група", ТОВ "Капітал Таймс", Асоціація "Професійний уряд" та ін.

Коаліцію створено 21 червня 2018 року. Повний текст меморандуму та склад учасників коаліції читайте у статті на Економічній правді: Чому ми підписали меморандум за скасування мораторію на продаж землі

Підтримати ініціативу можна за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: