Економіка та бюджет: Парубій розповів про плани Ради на осінь

Понеділок, 3 вересня 2018, 12:06
Андрій Парубій
Андрій Парубій
Фото Миколи Білокопитова

Верховна Рада має намір розглянути сім блоків питань цієї осені.

Про це під час погоджувальної ради заявив спікер ВР Андрій Парубій.

"Я хотів би викласти загалом плани на осінь. Щоб ми правильно могли формувати кожен пленарний тиждень, важливо бачити загальний план і загальні завдання, які є на осінь", - сказав Парубій.

За його словами, у планах на осінь питання безпеки, зокрема інформаційної.

Реклама:

"Звичайно, найважливіше для нас є питання безпеки. Наприкінці минулої сесії прийняли закон про нацбезпеку, який передбачає імплементацію і прийняття низки законів. Серед них і закон про службу безпеки, і закон про розвідувальні органи, про державне оборонне замовлення і закон про окремий парламентський комітет, який би здійснював парламентський контроль над сектором безпеки і розвідувальними органами", - сказав Парубій.

Окремо він наголосив на важливості питання інформаційної безпеки.

"Також на осінь найважливішим питанням є бюджет. І я мав розмову з прем’єром, щоб бюджет був поданий вчасно, щоб ми могли пройти обговорення бюджету в парламенті до його прийняття", - сказав спікер ВР.

Також у планах на осінь виборчий блок.

"Ми розпочинаємо фактично виборчий рік, і важливо буде цієї осені, щоб ми завершили питання формування ЦВК і виборчий кодекс. Пройти і розглянути виборчий кодекс – найбільший законопроект по кількості правок,… який може зайняти не один, а два пленарні тижні", - сказав Парубій.

Також, за його словами, восени парламентарі повинні розглянути закон про мову.

"Після того, як Конституційний суд скасував так званий закон "Колесніченка-Ківалова", є законодавчий вакуум, який треба заповнити. Є зареєстрованих 5 законопроектів, більшість з них вже розглянута комітетом", - сказав Парубій.

Він закликав фракції долучитися до обговорення, щоб вийти на один узгоджений законопроект.

"Два дуже важливі блоки – це питання законів, необхідних для євроінтеграції. Загалом у блоці більше 50 законопроектів, 21 вже готовий до розгляду", - сказав Парубій.  

Шостим блоком на осінь визначили економічні закони.

"І звичайно, Конституційний суд. Нагадую, що КС дав своє рішення по двох проектах про недоторканність, і ми повинні ці законопроекти розглянути і прийняти по них рішення", - сказав Парубій.

Він також озвучив ще однією темою – реформування парламенту, де, зокрема, є два законопроекти про кількість комітетів і про розподіл комітетів.

"Оце загальна логіка, яка мною пропонується на осінь", - підсумував Парубій.

Ірина Балачук, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: