У Facebook заявили, що через хакерську атаку постраждали 50 мільйонів акаунтів

Субота, 29 вересня 2018, 00:03

У Facebook розповіли про кібератаку на соцмережу, яка зачепила майже 50 мільйонів облікових записів.

Про це повідомляється на Facebook Newsroom.

У компанії зазначили, що їхній аналіз кібератаки знаходиться на ранніх стадіях.

"Відомо, що зловмисники експлуатували вразливість в коді Facebook, що вплинуло на "Переглянути як" - функцію, яка дозволяє людям бачити, як виглядає їх власний профіль для когось іншого. Це дозволило їм викрасти маркери доступу до Facebook, які вони могли використати для того, щоб забирати облікові записи людей", - розповіли у компанії.

Реклама:

Ці викрадені маркери є еквівалентом цифрових ключів, які дозволяють людям бути авторизованими у Facebook, щоб їм не потрібно було повторно вводити пароль кожного разу, коли вони використовують додаток.

У соцмережі запевнили, що вже виправили вразливість та проінформували правоохоронців.

Крім того, компанія зазначила, що відновила маркери доступу до майже 50 мільйонів постраждалих акаунтів.

"Ми також робимо застережний крок для оновлення маркерів доступу ще для 40 мільйонів облікових записів, яких переглядали через функцію "Перегляд як" за останній рік. Як результат, близько 90 мільйонів людей тепер повинні знову увійти до Facebook або будь-якого офіційного додатку компанії. Після того, як вони увійдуть в систему, користувачі отримають сповіщення у верхній частині свого каналу новин з поясненнями, що сталося", - розповіли у соцмережі.

У компанії вирішили тимчасово вимкнути функцію "Переглянути як" на час проведення огляду безпеки.

Facebook поки що невідомо, чи встигли зловмисники використати облікові записи у власних цілях чи отримати доступ до інформації з акаунтів.

У компанії не знають, хто стоїть за цими атаками або звідки їх організували.

Раніше у Facebоok повідомили, що викрили нову скоординовану кампанію політичного впливу, щоб ввести користувачів в оману та організувати мітинги напередодні виборів Конгресу США в листопаді цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: