Український IТ-ринок може перевищити 4 мільярди доларів — GlobalLogic

П'ятниця, 28 вересня 2018, 17:07

Компанія GlobalLogic очікує зростання IТ-ринку в Україні на 20% за підсумками 2018 року - більш ніж до 4 млрд доларів.

Про це повідомив голова львівського офісу і віце-президент з інжинірингу компанії Денис Балацко в кулуарах конференції Lviv IT Arena 2018, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оцінювати ІТ-ринок в Україні досить складно, оскільки більшість компаній на ньому непублічні і не відкривають свою фінзвітність. Ми знаємо кількість людей, що залучені до проектів в цій індустрії - за останніми даними їх близько 120 тис.", - сказав Балацко.

"За статистикою, оприлюдненою державою, обсяг фінансування, що надходить в Україну від продажу IТ-сервісів за кордон, становить близько 3,5 млрд доларів. Але ще є і внутрішній ринок. Тому я вважаю, що цифра в 3,5 млрд доларів досить занижена", - вважає віце-президент GlobalLogic.

Реклама:

"Зростання ринку в цьому році складе близько 20%. Ми ростемо швидше ринку, сподіваюся, дотягнемо до 30% плюс до минулого року", - припустив Балацко.

Віце-президент GlobalLogic уточнив, що, за оцінками компанії, ІТ-ринок України переживає суттєву нестачу кваліфікованих кадрів і інженерних талантів.

"Ми працюємо з університетами, допомагаємо їм зробити програму більш сучасною, щоб студенти після закінчення вузів могли відразу приступати до роботи, а компаніям не доводилося витрачати по півроку на їх донавчання", - розповів Балацко.

Він також зазначив, що другою суттєвою проблемою українського ІТ-ринку є відсутність зрілої продуктової індустрії при досить сильно розвиненому ринку ІТ-аутсорсингу.

GlobalLogic Україна є найбільшим розробником ПО в Україні. Має офіси в Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.

Як повідомлялося раніше, в київському офісі GlobalLogic працюють над комп'ютерним "зором" для автономних автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: