Французька компанія запропонувала "Укрзалізниці" 200 електровозів

П'ятниця, 28 вересня 2018, 14:02

Французька компанія Alstom розраховує поставити "Укрзалізниці" 200 електровозів.

Про це повідомив перший віце-президент Alstom в Європі Джан-Лука Ербаччі на виставці InnoTrans 2018 у Берліні, передає ЦТС.

"Що стосується обсягів, то я б хоч тисячу хотів поставити, але, за нашою інформацією, "Укрзалізниці" потрібно близько 500 електровозів", - сказав Ербаччі.

"Швидше за все, "Укрзалізниця" буде закуповувати локомотиви партіями. І, швидше за все, потенційно 200 локомотивів буде в першій партії", - припустив віце-президент Alstom.

Реклама:

Він додав, що для ширококолійної залізниці, такої як в Україні (1520 мм), потрібні найпотужніші електровози, які є в лінійці продукції Alstom - 8800 кВт, 9000 тонн корисного навантаження.

За словами Ербаччі, переговори з українською стороною ведуться безперервно, і співробітники Alstom "їздять в Україну практично щотижня". У липні компанія відкрила своє представництво в Україні, і поки що там працює одна людина.

У Alstom розробляють проект з виробництва електровозів для України і Грузії з загальним ринком в 350 локомотивів до 2025 року. 45 з них попередньо будуть проведені для Грузії, інші - для України.

До кінця року уряд повинен оголосити про стратегічне партнерство або з китайською CRRC, або з Alstom. "Так само, як з General Electric. Буде конкурс між двома компаніями, і переможе найсильніший", - повідомив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань.

20 вересня "Укрзалізниця" підписала меморандум про взаєморозуміння з Alstom і CRRC.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: