"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна випередила ЄС за кількістю нових квартир — ЗМІ

П'ятниця, 28 вересня 2018, 13:50
 
стройобзор

Кількість введених в експлуатацію квартир в Україні на одного мешканця в 2017 році перевищила аналогічний показник в ЄС.

Про це йдеться в статті журналу "Новое время".

"Відповідний показник, розрахований Нацбанком за підсумками 2017 року, становив 2,9 квартири на 1 тисячу осіб, тоді як в ЄС цей коефіцієнт дорівнює 2,8. Вітчизняні забудовники за рік прискорилися на 13% в справі введення в експлуатацію нового житла, досягши рівня в 5,9 мільйона квадратних метрів у 2017 році", - йдеться в статті.

"На частку Києва та області в цьому показнику припало 43% - це перше місце. Конкуренцію столичному регіону намагаються скласти Одеса з передмістями та Львів", - повідомляє автор.

Реклама:

Підкреслюється, що за останній рік середня ціна квадратного метра житлової площі в столичних новобудовах майже не змінювалася, перебуваючи на позначці в 22 тисячі гривень.

При цьому національна валюта за цей час знецінилася приблизно на 10%, через що виросла собівартість будівництва - значна частина необхідних матеріалів закуповується за кордоном.

За даними Держстату, в 2017 році показник введення в експлуатацію житла в Україні без урахування тимчасово окупованої території АРК і Севастополя збільшився на 9% в порівнянні з 2016 роком - до 10,2 млн кв м.

Рекомендуємо почитати: Квартира в розстрочку на 5-10 років: міф чи реальність?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: