В Україні заборонили проектувати парковки на тротуарах

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:50
 
Дмитро Макагон

З 1 вересня вступили в дію оновлені державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг населених пунктів, які, зокрема, не допускають проектування тимчасових автостоянок на тротуарах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба міністерства.

"З 1 вересня в Україні діють оновлені норми щодо вулиць та доріг, які забороняють проектувати тимчасові автостоянки на тротуарах. Це буде сприяти підвищенню безпеки в пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах і зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів", - сказав заступник міністра.

Так, згідно з новими ДБН, проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного і регульованого руху і на магістралях районного значення в разі, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту .

Реклама:

Оновлені ДБН були розроблені на заміну аналогічних ДБН 2001 року і поширюються на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих доріг в населених пунктах.

Нагадаємо, 27 вересня набули чинності нові правила фіксації і призначення штрафів за неправильне паркування транспортних засобів.

Читайте також: Допомогти місту. Як покарати "героя парковки" за допомогою смартфона

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: