"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова близька до придбання заводу в Італії

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:15
 

Гірничо-металургійна група "Метінвест" та англо-індійська фірма Liberty House відібрані в шорт-лист претендентів на покупку італійського металургійного заводу ArcelorMittal Piombino.

Про це пише uaprom.

Як повідомляє італійське видання Il Sole 24 Ore, українська компанія має перевагу над суперником.

Ім'я нового власника метзаводу має бути названо наступного тижня в інтересах міноритарних акціонерів, включаючи профспілки, уточнює газета.

Реклама:

ArcelorMittal Piombino - перекатні завод в італійській провінції Ліворно. На підприємстві встановлена ​​лінія безперервного травлення, станок безперервної прокатки, 2 лінії гарячого цинкування, лінія для нанесення покриттів і 2 лінії поздовжнього різання.

Продукцію підприємства споживають будівельний сектор, виробники побутових приладів, загальне машинобудування.

Нагадаємо, що 7 травня 2018 року ArcelorMittal отримала дозвіл від антимонопольних органів Єврокомісії на покупку італійського металургійного комбінату Ilva.

Натомість найбільша в світі сталеливарна корпорація погодилася на відчуження ряду активів для виконання антимонопольних вимог. Зокрема, через траст будуть продані 5 метпідприємств: ArcelorMittal Piombino (Італія), ArcelorMittal Galati (Румунія), ArcelorMittal Skopje (Македонія), ArcelorMittal Ostrava (Чехія), ArcelorMittal Dudelange (Люксембург).

"Метінвест" - вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

"Метінвест" в січні-червні 2018 року наростила чистий прибуток в 9,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 668 млн доларів з 72 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: