Ціни на нафту досягли максимуму за 4 роки

Четвер, 27 вересня 2018, 19:04

Ціни на нафту еталонних марок надалі підвищуються, перебуваючи на максимумі за останні чотири роки, на новинах із США та в очікуванні початку дії 2 раунду американських санкцій проти Ірану.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:45 подорожчали на 0,31 долара (0,38%) і торгуються на рівні 81,65 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час збільшилися на 0,44 долара (0,61%) - до 72,01 долара за барель.

Реклама:

Четвертий квартал стане найнапруженішим більш ніж за десять років кварталом із точки зору балансу попиту та пропозиції сировини через різке скорочення постачання нафти з Ірану, прогнозує Energy Aspects.

Міністр енергетики США Рік Перрі в середу заявив, що країна не має наміру вдаватися до продажу нафти зі стратегічних резервів для того, щоб компенсувати потенційні негативні наслідки втрати іранського експорту для світового ринку. Це мало б "незначний і короткостроковий вплив" на ринок, сказав він.

Експерти раніше обговорювали можливість того, що США можуть удатися до продажу нафти з резервів, щоб пом'якшити наслідки нового раунду антиіранських санкцій, що набувають чинності на початку листопада.

Експорт іранської нафти на світовий ринок із квітня поточного року вже впав на 35%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!