"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Менеджер Приватбанку продавав дані клієнтів

Четвер, 27 вересня 2018, 13:55
 

Менеджер ПАТ КБ "Приватбанк" у Рівненській філії установи продавав дані клієнтів.

Про це йдеться у рішенні Рівненського міського суду, який у судовому засіданні 20 вересня розглядав відповідне подання органів прокуратури, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час досудового розслідування правоохоронними органами було встановлено неодноразові факти, коли в лютому 2018 року засуджений, перебуваючи на своєму робочому місці в ПАТ КБ "Приватбанк", за грошову винагороду в розмірі 400 гривень за допомогою мережі інтернет, через месенджер Telegram надсилав замовнику інформацію про клієнтів банку, яка є банківською таємницею.

Обвинувачений свою провину визнав.

Реклама:

Суд визнав обвинувачуваного винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.354 (Прийняття пропозиції працівником по здійсненню або нездійсненню будь-яких дій з використанням займаного положення), ч.2 і ч3 ст.362 Кримінального кодексу України (Несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах). 

Водночас суд звільнив обвинувачуваного від ув'язнення, встановивши йому покарання з випробуванням та іспитовим строком тривалістю в 1 рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!