Суд зобов'язав банк Тігіпка повернути "Укрзалізниці" 134 мільйони гривень

Четвер, 27 вересня 2018, 12:32

У результаті нового розгляду справи суд зобов'язав "ТАСкомбанк" повернути стягнені раніше з "Укрзалізниці" 134 мільйони гривень.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Раніше ПАТ "ТАСкомбанк" Сергія Тігіпка, подав позов проти ДП "Донецька залізниця" та ПАТ "Українська залізниця" про стягнення коштів.

Господарський суд Києва задовольнив цей позов, зобов'язавши стягнути з "Укрзалізниці" як правонаступника державного підприємства боргу у сумі 5,3 мільйона доларів США (134,4 мільйона гривень) за кредитним договором, укладеним між "ТАСкомбанком" та "Донецькою залізницею".

Реклама:

Суд апеляційної інстанції залишив рішення без змін.

Генпрокуратурою у 2017 році з метою захисту інтересів держави було здійснено вступ у справу. За результатами перегляду справи з урахуванням позиції прокурора Верховним Судом України було скасовано рішення господарського суду Києва.

"Прокурор при новому розгляді справи судом першої інстанції довів необґрунтованість позовних вимог та відсутність правових підстав для стягнення заборгованості з ПАТ "Укрзалізниця" за кредитними зобов’язаннями підприємства, розташованого на непідконтрольній Україні території", - повідомила Генпрокуратура.

Погодившись з доводами прокурора, господарський суд Києва 20 вересня 2018 року відмовив у задоволенні позовних вимог у повному обсязі. Також судом застосовано поворот виконання рішення суду і зобов’язано позивача повернути отримані кошти.

Нагадаємо, у травні акціонери львівського "ВіЕс Банку" ухвалили рішення про злиття з київським "ТАСкомбанк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: