НАБУ повідомило про підозру екс-керуючому "Одеської ТЕЦ"

Четвер, 27 вересня 2018, 10:15
 

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишньому арбітражному керуючому ПАТ "Одеська ТЕЦ" (99,989% належать державі) про підозру у розтраті майна підприємства на суму 28 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, підозрюваний, призначений в грудні 2015 року керуючим санації ПАТ "Одеська ТЕЦ" , навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір з комерційною компанією про постачання природного газу.

Зазначається, що детективи Бюро встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором в розмірі 28 млн грн від ПАТ "Одеська ТЕЦ" отримала.

Реклама:

У НАБУ додали, що розслідування наведених фактів розпочали у липні 2017 року.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу

Попередня правова кваліфікація —  ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Раніше Господарський суд Одеської області визнав ПАТ "Одеська ТЕЦ" банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру підприємства терміном на 12 місяців.

Як повідомлялося, Господарський суд Одеської області 23 грудня 2015 року вирішив здійснити санацію ПАТ "Одеська ТЕЦ". Керівником санації було призначено Лахненка.

Фонд держмайна України планував виставити 94,99% Одеської ТЕЦ на приватизацію. У жовтні голова ФДМ Ігор Білоус констатував відсутність інтересу інвесторів до Одеської ТЕЦ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: