"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Співзасновник WhatsApp розповів про тиск Цукерберга на месенджер

Середа, 26 вересня 2018, 18:40
 

Співзасновник WhatsApp Брайан Ектон розповів про розбіжності з керівництвом Facebook, які стали причиною його відходу з компанії.

Про це він розповів в в інтерв'ю Forbes.

Він заявив, що Марк Цукерберг і операційний директор Facebook Шеріл Сендберг тиснули на нього в питаннях монетизації месенджера.

Ектон пішов з Facebook у вересні 2017 року, заявивши, що хоче зосередитися на некомерційних проектах. Зараз він розповів, що прийняв рішення про звільнення, коли керівництво Facebook початло ставити під сумнів розроблену ним систему шифрування, яка могла стати на заваді для монетизації месенджера.

Реклама:

За словами Ектона, Facebook зацікавлена в створенні інструментів для бізнесу, які дозволили б більш ефективно спілкуватися з клієнтами і використовувати дані користувачів WhatsApp для аналітики та таргетованої реклами.

Ектон розповів, що менеджери Facebook зверталися до нього з питаннями, як запропонувати компаніям-клієнтам аналітику по аудиторії месенджера, зберігаючи при цьому зашифрована середовище.

Співзасновник WhatsApp запропонував інший шлях монетизації месенджера - стягувати з користувачів "символічну плату" після того, як вони витратять ліміт безкоштовних повідомлень.

За його словами, Сендберг відкинула пропозицію зі словами, що подібну схему "не вдасться масштабувати".

Facebook купила WhatsApp за 19 млрд доларів в 2014 році. Другий співзасновник WhatsApp Ян Кум оголосив про відхід з Facebook в травні 2018 року, пояснивши своє рішення тим, що йому пора "рухатися далі" і трохи відпочити. Про конфлікт з керівництвом Facebook Кум не говорив.

Нагадаємо, засновники фотосервісу Instagram, яким останні шість років володіє Facebook, оголосили про вихід з компанії.

Засновники Instagram не назвали причин відставки, але не виключено, як припускають американські ЗМІ, що причиною відмови підприємців стали "тертя" з керівництвом материнської компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: