Дозвільні документи на будівництво розглядатимуть онлайн

Середа, 26 вересня 2018, 16:05
 

Державна архітектурно-будівельна інспекція в кінці жовтня запустить відкриту онлайн-платформу розгляду дозвільної документації на будівництво.

Про це повідомив голова ДАБІ Олексій Кудрявцев на прес-брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Платформа буде називатися "Прозора ДАБІ" і стане доступною за посиланням.

"Ми плануємо, що вся дозвільна документація буде у відкритому доступі. "Прозора ДАБІ" дозволить забудовникам, жителям і активістам побачити реальну картину щодо видачі дозволів та готовності об'єкта до експлуатації. У публічному доступі будуть всі відмови, всі дозволи і сертифікати", - заявив Кудрявцев.

Реклама:

Крім того, платформа дозволить забудовникам відслідковувати проходження документів з наступного дня після їх подачі.

"Відтепер кожен забудовник зможе побачити в онлайн-режимі, де знаходиться його документ, в якому стані його розгляд і які рішення були прийняті. Ми рухаємося до європейських стандартів", - зазначив віце-прем'єр, глава Мінрегіону Геннадій Зубко.

Він також зазначив, що онлайн платформа дуже важлива і для людей, які виступають проти незаконних забудов.

"Відтепер вони зможуть побачити, що відбувається на їх території і яким чином приймаються рішення", - передає слова Зубка прес-служба Мінрегіонбуду.

За словами міністра, очікується, що місцеві органи, які надають дозволи на будівництво класу СС1 і СС2, підключаться до цієї системи або створять аналогічну платформу з відкритими даними про дозвільну документацію.

На думку Зубка, на сайті ДАБІ також повинна бути інформація про планові і позапланові перевірки із зазначенням підстав для їх проведення, а також посадової особи, яка призначила перевірку.

Міністр додав, що найближчим часом очікує розгляд парламентом законопроекту, який дозволить припиняти повноваження місцевих органів держархбудконтролю.

Згідно з документом, у разі припинення та тимчасової зупинки повноважень місцевих органів Держархбудінспекції їх функції буде здійснювати центральний орган виконавчої влади - ДАБІ.

У той же час, законопроект передбачає можливість повторної передачі повноважень і відновлення повноважень органів держархбудконтролю сільських, селищних і міських рад.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: