"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Правоохоронці перевірять компанію Веревського за фактом отруєння людей пестицидами

Середа, 26 вересня 2018, 15:05 -
 

Правоохоронці перевірять компанію ТОВ "Агрополіс" Андрія Веревського за фактом отруєння людей пестицидами в с. Іване-Пусте Борщівського району Тернопільської області.

За інформацією Держпродспоживслужби, станом на 21 вересня постраждало 179 жителів, із них 56 дітей.

Госпіталізації потерпілі не потребували та знаходяться на амбулаторному лікуванні на базі АЗПСМ с. Іване-Пусте.

Своє захворювання потерпілі пов’язують із хімічною речовиною, якою проводили агротехнічні заходи місцеві аграрії на полях Мельниця-Подільської селищної ради.

Реклама:

За інформацією агрофірми, був застосований препарат "Ураган форте".

"За результатами перевірки та отриманих результатів досліджень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області готують припис щодо усунення порушень. Матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів", - повідомляється на сайті головного управління Держпродспоживслужби.

Відомство повідомляє, що в ході обробки полів "Агрополіса" авіасудном було виявлено ряд порушень вимог санітарного законодавства.

Зокрема, була порушена процедура інформування населення, відсутній санітарний паспорт аеродрому, відомості щодо місця заправки, зльоту авіасудна, яким проводилась обробка. Посвідчення працівників на право роботи з пестицидами та агрохімікатами протерміновані.

За інформацією Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, власником ТОВ "Агрополіс" є бізнесмен Андрій Веревський - співвласник аграрної групи "Кернел".

"Кернел" - найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію "Кернел" експортує більш ніж в 60 країн світу.

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: