Британці планують побудувати в Україні унікальну вітро-сонячну електростанцію

Середа, 26 вересня 2018, 12:00

Британська Touchstone Capital Group представила проект будівництва в Україні офшорної комбінованої вітро-сонячної електростанції.

Про це повідомляється на сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Профільні фахівці відомства провели зустріч з представниками британської компанії.

"На зустрічі представниками компанії було презентовано унікальний не тільки для України, але і для найближчих сусідніх країн проект офшорної комбінованої ВЕС-СЕС гігаватного класу потужності. Його додатковою перевагою є наявність власних балансуючих потужностей, що дозволить забезпечити більш рівномірний графік виробництва електроенергії", - повідомило міністерство.

Реклама:

"Проект також передбачає використання суттєвої (більше 30%) частки комплектуючих українського виробництва", - відзначили в Міненерговугілля.

У свою чергу, представники "Укренерго" в ході зустрічі нагадали: 70-80% проектів з будівництва "зеленої генерації" реалізується в південному регіоні України (Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях), який є енергопрофіцітним і водночас відчуває нестачу маневрових потужностей.

Touchstone Capital Group займається управлінням майном, розвитком проектів у сфері відновлюваної енергетики. Група оперує коштами китайських та інших міжнародних інвесторів.

Раніше повідомлялося, що частка сонячної та вітряної енергетики у виручці від генерації в Україні досягла 9%. Встановлена ​​потужність відновлюваних джерел електроенергії в першому півріччі 2018 року збільшилася приблизно на 400 МВт, з них 280 МВт - це сонячні електростанції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: