"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді розповіли, як безробітні можуть отримати субсидії

Середа, 26 вересня 2018, 11:42

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, як безробітні можуть отримати субсидії.

Відповідне відео-звернення опубліковане на сайті Мінсоцполітики.

За його словами, для призначення субсидії безробітному єдиний соціальний внесок потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за яких беруться доходи для розрахунку розміру субсидії.

"Тобто для "зимової" субсидії соціальний внесок має бути сплаченим за будь-які три місяці 1-2 кварталів 2018 року до моменту подачі документів в управління соціального захисту", - сказав міністр.

Реклама:

"Якщо Вас змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, посилайтеся на статтю 10 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Вона гарантує право на одноразову сплату ЄСВ", - пояснив Рева.

"І якщо ви подали заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, орган доходів і зборів в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви зобов’язаний укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору", - додав міністр.

Він нагадав, що сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду і цей період зараховується громадянам до страхового стажу.

Раніше в Кабінеті міністрів повідомили, куди звертатися за субсидією тим, хто отримує менше "мінімалки".

Як повідомлялося, усна відмова працівника управління соціального захисту населення в призначенні субсидій не є законною.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: