"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко продає свій завод "Кузня на Рибальському"

Середа, 26 вересня 2018, 09:46

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть та реалізують", - додав він.

Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду "ВІК" Ігоря Кононенко.

Реклама:

Також Цеголко прокоментував заяву кількох десятків народних депутатів, які вимагають від Порошенка публічної відповіді щодо низки питань, зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в РФ.

"Нагадаю, що ще в січні 2016 Петро Порошенко передав свій найбільший актив, компанію "Рошен", у довірчу власність Rothschild, світовій компанії з бездоганною репутацією. У квітні минулого року менеджмент "Рошен" закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво", - написав прес-секретар у Facebook.

"У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних "аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ", про які безпідставно та неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема", - наголосив він.

Раніше кілька десятків народних депутатів заявили, що вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

При цьому підписанти наполягають на форматі відвертої розмови з Порошенкому форматі прес-конференції або відкритої зустрічі за круглим столом, яку транслюватимуть провідні телеканали.

"Відповіді стосовно певних випадків, які раніше надавала Адмінстрація президента та ваша прес-служба не є задовільними", – наголошують нардепи.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов назвав викладені у листі народних депутатів питання до президента України про можливе зловживання ним владою та наявність у нього бізнесу в Росії фейками і "брудною технологією частини його підписантів".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: