Засновники Instagram йдуть з компанії

Вівторок, 25 вересня 2018, 10:05
 

Засновники фотосервісу Instagram, яким останні шість років володіє Facebook, оголосили про вихід з компанії.

Про це пише ВВС.

Відставка Кевіна Сістрома і Майка Кригера може боляче вдарити по самому Facebook, який останнім часом опинився в центрі скандалу з витоком особистих даних користувачів, пише видання.

Підприємці заснували Instagram в 2010 році, а в 2012 році популярний сервіс купив за мільярд доларів Facebook.

Реклама:

Аналітики називають Instagram одним з кращих, якщо не найкращим придбанням Марка Цукерберга і надією Facebook.

Засновники Instagram не назвали причин відставки, але не виключено, як припускають американські ЗМІ, що причиною відмови підприємців стали "тертя" з керівництвом материнської компанії.

За словами виконавчого директора Instagram Кевіна Сістрома, їм потрібен таймаут, щоб знову зосередитися на креативності.

"Зараз ми готові до нової глави в нашому житті. Щоб створити щось нове, нам потрібно зрозуміти, що нас надихає і зіставити це з тим, що потрібно світу. Ось цим ми і займемося", - сказав Сістром.

Цукерберг побажав Сістрому і Кригеру "всього найкращого", додавши, що з нетерпінням чекатиме на нові плоди їхньої творчості.

Після відходу засновників майбутнє Instagram є туманним, пише New York Times. Неясно, хто очолить компанію, і чи вдасться новому керівникові продовжити історію успіху бренду.

Кевіну Сістрому і Майку Кригеру ще немає 40 років. Випускники Стенфордського університету Сістром і Крігер заснували Instagram в 2010 році. Ідея створити додаток народилася у них після перегляду старих знімків, зроблених Polaroid.

У квітні 2012 року Facebook придбав фотосервіс з 30 мільйонами користувачів за мільярд доларів.

Сістром говорив тоді, що рішення про продаж компанії було легким. "Нескінченно багато прикладів того, як Facebook допоміг нам розвиватися і рости далі", - говорив він.

Зараз кількість користувачів Instagram перевищує 1 млрд осіб. Завдяки молодій аудиторії фотосервісу Facebook зумів заповнити втрати, які понесла мережу від відтоку користувачів в Snapchat.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: