В УЗ розповіли, на якій посаді може поновитися звільнений Остапюк

П'ятниця, 21 вересня 2018, 19:50

Колишній гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту Борис Остапюк не може бути поновлений на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це заявили в прес-службі УЗ, передає Укрінформ.

"Позиція ПАТ сьогодні полягає у тому, що громадянином Остапюком Б.Я. у жодному разі не може ставитися питання про поновлення його на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця", оскільки він ніколи не працював у ПАТ "Укрзалізниця", ПАТ "Укрзалізниця" є іншою юридичною особою в порівнянні з ДАЗТУ, при цьому призначення голови правління ПАТ "Укрзалізниця" здійснюється Кабінетом міністрів України за результатами відповідного конкурсу", - зазначили в Укрзалізниці.

У товаристві нагадали, що Укрзалізниця оскаржила в Апеляційному суді Львівської області ухвалу Залізничного районного суду Львова, якою було замінено відповідача у справі - ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця".

Реклама:

"Апеляційний суд Львівської області погодився з доводами апеляційної скарги ПАТ "Укрзалізниця" та своєю постановою від 18.09.2018 скасував ухвалу районного суду міста Львова від 02.05.2018 у справі в частині заміни відповідача з ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця". ПАТ "Укрзалізниця" у своїй апеляційній скарзі зазначало, що ПАТ "Укрзалізниця" є неналежним відповідачем у зазначеній справі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутній запис про припинення ДАЗТУ як юридичної особи, установа перебуває в процесі реорганізації.

"У випадку, якщо суд все ж таки знайде законодавчо обгрунтовані підстави для задоволення вимог Остапюка Б.Я., його може бути поновлено на посаді, яку він обіймав до припинення його повноважень розпорядженням Кабінету міністрів України, а саме генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України", - пояснили в Укрзалізниці.

Раніше повідомлялося, що колишній гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту України Борис Остапюк цього тижня пройшов співбесіду щодо призначення на посаду керівника "Укрзалізниці" у президента Петра Порошенка і лідерів "Народного фронту".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!