Смілянський каже, що готовий завести в банківську систему 15 мільйонів осіб

Четвер, 20 вересня 2018, 19:03

Генеральний директор ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський стверджує, що тільки пошта може дати можливість жителям українських сіл долучитися до ринку фінансових послуг.

Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Укрпошту" критикують інші банки за намір долучитися до ринку фінпослуг, але, за словами Смілянського, більше ніхто не може надати жителям сіл доступ до банківської системи.

"По-перше, вони самі-то (банки - ЕП) збираються в ці села? Там живе 15 млн людей, які не мають доступу до банківських послуг. Зараз банки збираються згортати свої мережі. Питання: ці 15 млн людей не гідні банківського обслуговування?", - сказав Смілянський.

Реклама:

"Більш того, ми готові взяти ці 15 млн людей і завести їх у банківську систему України. Так, це можна зробити за допомогою банку-партнера. Але це дуже сильно ускладнить процес", - стверджує глава "Укрпошти".

"Ніколи в селах банкомати не поставлять. Вартість одного банкомату - 10 тис доларів. Я сам банкір, тому кому тут казки розповідати - так не мені. Банкоматам потрібен постійний зв'язок, інтернет, потрібно постійно ганяти інкасаторську машину за 100 км, щоб заповнювати їх грошима. З тим розподілом населення, яке на сьогоднішній день існує в Україні, така ідея не спрацює навіть в Excel", - констатував Смілянський.

Раніше Смілянський повідомив, що "Укрпошта" планує видати 5-7 млн ​​банківських карт в разі отримання права надавати банківські послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!