Компанія Коломойського будує сховище автогазу під Києвом

Неділя, 2 вересня 2018, 11:12

Міністерство екології та природних ресурсів оприлюднило технічні характеристики газонаповнювальної станції, будівництво якої ведеться ТОВ "Укройлхім" в Борисполі.

Про це пише Enkorr.

Характеристики об'єкта вказані в заявці на виконання оцінки впливу на навколишнє середовище.

За даними видання, станція належить групі "Приват". Об'єкт стане першим автономним газовим сховищем в структурі "Привату". Досі група постачала газ на свою мережу газових модулів безпосередньо з ГПЗ "Укрнафти" і Кременчуцького НПЗ.

Реклама:

Як відомо, з 2018 року представники "Привату" також купують ЗВГ на електронних торгах "Укргазвидобування" на умовах вивезення автоцистернами.

Проектна місткість ГНС становить 3 тис. кубометрів.

Резервуарний парк включає в себе 15 ємностей по 200 кубометрів. Пропускна здатність станції планується на рівні 180 тис. т на рік. ГНС буде обладнана залізничною-естакадою на 6 вагоно-цистерн і системою автоналиву на 5 цистерн.

Будівництво ведеться за адресою м Бориспіль вул. Завокзальна 13-А та 15. Площа земельної ділянки, виділеної під забудову, становить 2,41 га. Заявлена ​​кількість працівників, які обслуговують ГНС, - 29 осіб.

Терміном здачі в експлуатацію вказано 2019 рік, однак за даними enkorr, ГНС знаходиться на завершальній стадії будівництва, а її оператор планує провести перші операції з приймання ЗВГ вже в листопаді цього року.

Згідно з документами, в травні 2018 року ТОВ "Укройлхім" звернулося до Міністерства регіонального будівництва з проханням розглянути можливість відхилення від діючих норм ДБН по 3-м пунктам.

Зокрема, йдеться про відстань від залізничної-естакади ГНС до будівель, що не входять до складу ГНС - при необхідних не менш 200 м воно становить 42,7 метра.

В якості компенсуючих заходів вказана протипожежна стіна висотою 3 метри і завдовжки 250 метрів, а також установка додаткових газоаналізаторів, системи зрошення залізничних-цистерн для їх охолодження, установка додаткових пожежних гідрантів та системи відеоспостереження.

Також компанія просить відійти від норми, що вимагає мінімум 150 м відстані від підземних резервуарів ГНС до сторонніх будівель. При будівництві станції, така відстань становить 40,2 метра.

Діючі норми ДБН вимагають наявності пожежної частини в радіусі 3 км по дорогах загального користування, така відстань від цієї ГНС становить 4,1 км. В якості компенсаторів компанія планує встановити систему автоматичної подачі сигналу на пульт найближчої пожежної частини і зберігання 6 комплектів теплоотражающих костюмів і засобів захисту на пожежному посту.

За даними enkorr, позитивне рішення щодо запитуваних відхилень знаходиться на фінальній стадії.

Разом з тим, учасники ринку відзначають, що в травні, коли "Укройлхім" тільки запитував дозвіл, технологічні вузли, які не поміщаються в будівельні норми, були вже побудовані або перебували в процесі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!