Через мита Трампа в США більше не продаватимуть Ford Focus

Неділя, 2 вересня 2018, 17:20

Американський автовиробник Ford Motor відмовився поставляти авто моделі Focus в США з Китаю з наступного року через введення Штатами 25%-их мит на імпортовані з КНР машини.

Про це пише "Інтерфакс".

Ford планував почати поставки нової моделі Focus з Китаю в другій половині 2019 року.

З урахуванням введених Штатами мит, цей план втратив доцільність з економічної точки зору, заявив глава північноамериканського підрозділу Ford Кумар Галхотра.

Реклама:

"Нові тарифи призвели б до істотного зростання наших витрат, - заявив Галхотра в ході телефонної конференції з журналістами в п'ятницю. - Ми можемо знайти нашим ресурсам більш вигідне застосування".

Ford припинив виробництво автомобілів Focus в США в цьому році, в червні виробник повідомив, що поставки цієї моделі на американський ринок будуть здійснюватися з Китаю.

Рішення Ford відмовитися від плану імпорту автомобілів Focus з Китаю означає, що ця модель більше не буде продаватися в США, заявив представник Ford.

Раніше компанія заявляла, що продажі Focus в США невеликі - менше 50 тис. машин на рік, у зв'язку з чим, виробництво цієї моделі на американському ринку невиправдано.

У 2016 році автовиробник розглядав можливість перенесення виробництва цієї моделі на підприємство в Мексиці, проте в минулому році прийняв рішення на користь Китаю, вважаючи, що це обійдеться йому дешевше на 500 млн доларів.

Галхотра зазначив, що відмова від плану поставок Focus на американський ринок з КНР надасть лише "незначний" вплив на майбутні продажі автовиробника в США. Протягом п'яти років Ford планує збільшити кількість моделей, що продаються в США, до 23 з нинішніх 20.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: