Китайські компанії за два роки натендерили в Україні понад 10 мільярдів

Неділя, 2 вересня 2018, 15:22

З моменту запуску "Прозорро" у середині 2016 року в системі було оприлюднено дані про держпідряди з компаніями із Китаю на загальну суму 10,02 млрд гривень, що становить пів відсотка від усіх публічних закупівель за два роки.

Про це пишуть "Наші гроші".

Ще мінімум 2,68 млрд гривень китайські будівельники отримали поза системою "Прозорро".

Лідером по співробітництву з китайцями стало АТ "Укргазвидобування" – 7,55 млрд гривень. Газовики найбільше замовляли послуги буріння – компанії "Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd" замовили на 5,32 млрд гривень, "Zhongman Petroleum and Natural Gas Group Corp., Ltd" –  на 0,78 млрд гривень.

Реклама:

Ще 0,91 млрд гривень отримала фірма "DP-master manufacturing co.,ltd." за бурильні труби. Решту 0,27 млрд гривень за різне устаткування отримали чотири компанії: "Yantai jereh petroleum equipment&technologies co ltd", "Wuhan Longway Petroleum Technology Co., Ltd", "Daqing United Technologies Petroleum Equipment Co., ltd", "Dezhou United Petroleum Technology Corp".

На другому місці Адміністрація морського порту "Южний", яка за два роки замовила китайській фірмі "China Harbour Engineering company Ltd." послуги з поглиблення портів на 1,93 млрд гривень.

На третьому місці – Державна фіскальна служба, яка нещодавно замовила "Nuctech company limited" рентгенівські комплекси для сканування вантажівок на митницях на 0,47 млрд гривень.

Решта 60 млн гривень припадає на дрібні підряди китайців у ДП "Антонов", заводів "Електроважмаш", "Зоря" – "Машпроект", "Завод хімічних реактивів" Інституту монокристалів, "Генератор", "Імпульс" та Радіоастрономічного інституту Національної академії наук України.

Загалом, за два роки в "Прозорро" оприлюднені дані про тендерні угоди на 1,70 трлн гривень. Таким чином підряди з китайцями наразі складають 0,5% від загальної суми публічних закупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: