Кабмін дозволив МЕРТ перевіряти туроператорів

Середа, 19 вересня 2018, 20:23

Кабінет міністрів підтримав ініційовані Мінекономрозвитку рішення, спрямовані на вдосконалення системи держконтролю над здійсненням туроператорської діяльності в Україні.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Так, уряд включив МЕРТ до переліку контролюючих органів, на яких не поширюється дія мораторію на перевірки бізнесу, в частині надання Міністерству права проведення планових перевірок дотримання туристичним бізнесом ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності до кінця 2018 року.

Крім того, Уряд ввів нові критерії оцінки ступеня ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Реклама:

"Від цієї оцінки залежатиме встановлення періодичності здійснення МЕРТ перевірок самих туроператорів", - йдеться у повідомленні.

"Уряд також впровадив оцінку туроператорів за ступенем ризику їхньої діяльності", - повідомляє прес-служба.

"Зазначені зміни дозволять МЕРТ невідкладно вживати заходів у разі виявлення порушень туроператорами ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності та позбавляти недобросовісних туроператорів ліцензії на її провадження", - зазначають в уряді.

Нагадаємо, у липні тисячі українських туристів постраждали через конфлікт туроператора та авіаперевізника і вимушені були провести кілька діб в аеропортах.

Більш детально читайте в матеріалі: Розбір польотів: хто відповість за туристичний колапс

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: