Глава Danske Bank звільнився через скандал з відмиванням грошей

Середа, 19 вересня 2018, 15:40

Головний виконавчий директор Danske Bank Томас Борген пішов у відставку через скандал з відмиванням грошей.

Про це повідомляє FinClub.

"Очевидно, що Danske Bank не впорався з відповідальністю в тому, що стосується відмивання грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це. Хоча розслідування зовнішнього правового бюро постановило, що я виконував свої юридичні обов'язки, я впевнений, що буде краще для всіх сторін, якщо я подам у відставку", - зазначив він.

При цьому він підкреслив, що в якості головного виконавчого директора несе відповідальність за все, що відбувається в банку.

Реклама:

"Мені було вже деякий час ясно, що відставка - це правильний вчинок, який слід зробити, але я відкладав це рішення, оскільки відчував за собою відповідальність провести банк через цей складний період до оприлюднення результатів розслідування", - додав він.

Danske Bank також повідомив, що відмовляється від 1,5 млрд данських крон (близько 200 млн євро) виручки від усіх проведених в естонській філії сумнівних угод.

Банк вирішив пожертвувати ці гроші незалежному фонду, який буде заснований для надання підтримки ініціативам по боротьбі з міжнародною фінансовою злочинністю, в тому числі з відмиванням грошей.

Суму пожертвувань включать до витрат за третій квартал 2018 року. У зв'язку з цим банк також знизив прогноз прибутку.

Нагадаємо, за один рік через естонський філія Danske Bank пройшло до 30 млрд доларів пов'язаних з Росією і колишнім СРСР.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: