Ірландія стягнула з Apple 14,3 мільярда євро податків

Середа, 19 вересня 2018, 10:50
 

Ірландія отримала від компанії Apple 14,3 млрд євро в рамках стягнення незаконно отриманих компанією податкових субсидій і відсотків за рішенням Єврокомісії.

Про це повідомляє BBC.

Міністр фінансів Ірландії Паскаль Донохью оголосив у вівторок, що уряд країни стягнув з Apple 13,1 млрд євро недоплачених податків, а також 1,2 млрд євро відсотків.

Раніше уряд Ірландії і Apple домовилися, що компанія буде перераховувати кошти на спеціальний рахунок ескроу на період розгляду європейським судом апеляцій Apple і ірландської влади на рішення Єврокомісії.

Реклама:

Нагадаємо, в кінці серпня 2016 року Єврокомісія за результатами розслідування дійшла висновку, що Ірландія надавала невиправдані податкові пільги Apple, в результаті чого країна недоотримала 13 мільярдів євро. Після цього американська корпорація повинна була повернути країні несплачені податки за період з 2003 по 2014 роки.

Це сталося через те, що практично всі європейські продажі Apple були зареєстровані в Ірландії, де розташований головний європейський офіс компанії, а не в тих країнах, де дійсно була реалізована продукція.

Податковий режим в Ірландії дозволяв американської корпорації не платити податки з прибутку, одержуваного від продажу продукції в ЄС. Однак Ірландія з висновками ЄК не погодилася.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: