7 головних інновацій операційної системи iOS 12 і як їх отримати

Вівторок, 18 вересня 2018, 18:00
 

Apple випустила 17 вересня нову версію операційної системи iOS. ЕП розповідає, хто зможе її встановити, які інновації вона містить і як оновитися.

iOS 12 отримають всі моделі iPhone старші 5s, всі iPad 2013 року і більш нові моделі, а також iPod Touch шостого покоління.

1. Найшвидша

iOS 12 стала найшвидшою операційною системою серед своїх попередників і особливо, якщо порівнювати з iOS 11. Зі своєю появою iOS 11 приніс багато нових функцій, особливо для iPad.

Одночасно операційна система стала найповільнішою з усіх раніше існуючих. Навіть простий додаток "Калькулятор" не працював належним чином. Після натискання на додаток "Камера", доводилося чекати його запуску. Швидкість виклику клавіатури теж викликала питання.

Реклама:

2. Підрахунок часу

В "налаштуваннях" з'явився розділ, де можна подивитися скільки часу користувач проводить в тому чи іншому додатку. Можна подивитися детальну статистику за день або тиждень. Можна також дізнатися, скільки разів протягом дня користувач брав телефон в руки.

 
Тепер можна обмежити час користування додатками. З'явилася можливість як встановити нагадування про надмірно часте використання додатка, так і обмежити паролем доступ до додатка. В останньому випадку це актуально для дітей.

3. Siri тепер можна навчати

Тепер користувачі можуть створювати для голосового асистента Siri власні команди і об'єднувати команди в ланцюжки. Власні команди можна створювати в розділі "Швидкі команди Siri" в меню "Siri і Пошук".

 

4. Менеджер паролів

З'явився менеджер паролів, який запам'ятовує паролі введені на сайтах і в додатках, генерує нові паролі і попереджає, якщо один і той же пароль використовується на різних сайтах.

 

Крім того, Siri тепер вміє знаходити потрібний пароль, хоча і не показує його, поки не ідентифікує власника пристрою.

5. Віртуальна голова

Для власників iPhone X і більш нових версій смартфонів Apple з'явилася нова "фішка" - Memoji. Це цифровий аватар з власним оцифрованим обличчям. Memoji можна використовувати в повідомленнях, в автоперегонах, в наклейках. Також з'явилися нові Animoji - віртуальне обличчя на реальному тілі.

 

6. Доповнена реальність

Тепер до чотирьох осіб одночасно можуть бачити на своїх пристроях один і той же віртуальний світ, прикріплений до однієї і тієї ж точки реального. Ця можливість була показана 12 вересня під час презентації нових моделей iPhone. Тоді три особи одночасно грали в одну гру доповненої реальності.

Крім того, iOS 12 підтримує формат файлів USDZ. Це 3D-моделі, які можна вбудовувати в веб-сторінки, щоб користувачі могли переглядати їх в браузері Safari, в тому числі в доповненій реальності.

 

7. Енергоспоживання

Функція моніторингу енергоспоживання стала більш потужною. Тепер набагато простіше розібратися, на що витрачається енергія акумулятора. Є можливість відсортувати додатки за ступенем енергоспоживання.

 

Як оновитися до iOS 12

Перш, ніж встановити iOS 12, найкраще зробити резервну копію важливих даних. Для цього треба зайти в "Параметри" пристрою, натиснути на власне ім'я зверху, вибрати "iCloud", натиснути на "Архівація в iCloud", натиснути "Виконати зараз". Все це є сенс робити тоді, коли пристрій підключений по Wi-Fi.

Що стосується безпосередньо оновлення, то існує два способи: по повітрю і через iTunes.

 

Оновлення по повітрю доцільно проводити під час підключення по Wi-Fi. Крім того, зверніть увагу на рівень заряду батареї. Бажано, щоб він був вище 50%, а ще краще, якщо пристрій підключено до джерела живлення.

 

Для оновлення треба зайти в "Параметри" пристрою, натиснути "Оновлення налаштувань Apple ID", "Далі", "Завантажити та встановити".

Для оновлення через iTunes потрібно встановити на комп'ютер останню версію iTunes, потім підключити до комп'ютеру пристрій, операційну систему якого треба оновити. В iTunes в розділі "Досьє" натиснути кнопку "Оновити".

Всеволод Некрасов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: