Фонд держмайна обрав інвестрадника приватизації чотирьох ТЕЦ

Вівторок, 18 вересня 2018, 11:35
Херсонська ТЕЦ
Херсонська ТЕЦ

Компанія "Конкорд Консалтинг" в складі консорціуму Baker McKenzie, "Бюро Маркуса", BDO, Ernst&Young і Kreston GCG перемогла в конкурсі з відбору інвестиційного радника для підготовки до приватизації чотирьох ТЕЦ.

Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

Йдеться про "Херсонську ТЕЦ", "Дніпровську ТЕЦ", "Криворізьку теплоцентраль" та "Сєвєродонецьку теплоелектроцентраль", які будуть виставлені на торги одним пакетом.

За словами Трубарова, "Оріана", "Сумихімпром" і Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", які отримали тільки по одній заявці, підуть на повторний конкурс, який відбудеться 23 жовтня.

Реклама:

"Азовмаш", який не отримав жодної заявки від інвестиційних радників до приватизації буде готувати Фонд державного майна", - додав Трубаров.

Він також повідомив, що найближчим часом Фонд оголосить конкурс з відбору інвестрадників для останнього пулу підприємств зі списку великої приватизації на 2018 рік: "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Турбоатом" і "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Як повідомлялося, перші конкурси з відбору інвестрадників ФДМ оголосив в кінці червня, запропонувавши зацікавленим компаніям допомогти Україні з продажем п'яти компаній.

В результаті сім компаній подалися на конкурс радника приватизації Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, шість - "Заводу "Електроважмаш", п'ять - Одеського припортового заводу і стільки ж - "Вугільної компанії "Краснолиманська", три компанії - "Індару" і дві - "Президент готель".

За підсумками проведених 30-31 липня других етапів конкурсів, "Конкорд Консалтинг" в складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners став радником приватизації вугільної компанії "Краснолиманська", "Президент-готелю" та "Індару".

Для продажу ОПЗ ФДМ відібрав Pericles Global Advisory, яка перемогла в складі консорціуму з White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital.

"Електроважмаш" буде готувати до приватизації "KMPG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а ОГХК - "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.

Як повідомляв раніше Трубаров, до переліку приватизації на 2018 рік увійшли 26 підприємств.

Зокрема, це ПАТ "Центренерго", низка обленерго і теплоелектроцентралей, ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вугільна компанія "Краснолиманська", "Азовмаш", "Турбоатом", "Електроважмаш", "Сумихімпром", Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Украгролізинг", ПАТ "Аграрний фонд" та Державна продовольчо-зернова корпорація.

Очікується, що продаж цих об'єктів принесе державному бюджету 21,3 млрд грн.

Як повідомлялося, держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн.

Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн при плані 17,1 млрд грн. Держбюджет 2018 року припускає надходження від приватизації в розмірі 21,3 млрд грн.

Рекомендуємо почитати: Уряд "апгрейднув" приватизацію. 10 головних змін, які варто знати

Також читайте: Андрій Бойцун: Є дуже багато інтересів на держпідприємствах. Вони чинять опір, це нормально

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: