"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченку віддали великі промислові активи в Донецьку - ЗМІ

Понеділок, 17 вересня 2018, 10:21

"Младоолігарх"-втікач Сергій Курченко отримав під своє управління великі промислові активи на окупованій території Донецької області.

Про це пише "Радіо свобода".

Як зазначається, активи остаточно переходять від терористичної організації "ДНР" під "зовнішнє управління" компанії "Внешторгсервіс".

"Загадкову компанію "Внешторгсервіс" пов'язують українським олігархом Сергієм Курченко, який втік в Москву", - пише видання.

Реклама:

"Очолював її колишній віце-губернатор Іркутської області Володимир Пашков. Компанія максимально непублічна, адрес її офісів немає, діяльність, наскільки це можливо, засекречена", - йдеться в статті.

Раніше повідомлялося, що компанії, підконтрольні Курченку, є найбільшими експортерами нелегального вугілля з окупованих територій Донбасу в країни Європи.

Відзначалося, що Курченко зайнявся експортними поставками вугілля українського походження. Збут антрациту здійснюється переважно до Туреччини. Перші поставки почалися у квітні 2017 року, а набули системного характеру у травні-червні.

У червні головна військова прокуратура розпочала розслідування за фактом реалізації незаконно видобутого на окупованій території вугілля марки "антрацит" під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка.

Більше про інтереси Курченка у вугільній галузі на окупованому Донбасі читайте у матеріалі  ЕП "З нафти у вугілля. Курченко повертається".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: