Американський рітейлер припинить існування після 123 років роботи

Неділя, 16 вересня 2018, 16:22

Американський рітейлер Henri Bendel, що продає жіночі сумки, ювелірні прикраси, модні аксесуари та подарунки, припинить існування після 123 років роботи.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Споживачі упізнавали бренд Henri Bendel по примітним сумкам в широку коричневу і білу смужку.

Після різдвяних свят і Нового року група компаній L Brands, частиною якої є Henri Bendel, закриє всі 23 магазини, в тому числі флагманський на 5-й авеню в Нью-Йорку, і веб-сайт, пише The Wall Street Journal.

Реклама:

"Ми вирішили припинити роботу Bendel, щоб підвищити рентабельність компанії в цілому і сконцентруватися на більш великих брендах з більш значним потенціалом зростання", - заявив гендиректор і голова ради директорів L Brands Леслі Уекснер.

Частка Henri Bendel в виручці L Brands невелика: від 45 до 85 млн доларів на рік проти 12,6 млрд доларів у групи в цілому.

Крім Henri Bendel, L Brands, яка була створена в 1963 році, належать такі відомі бренди як Victoria's Secret, PINK, Bath & Body Works і La Senza. Компанія управляє понад 3 тис. магазинів в США, Канаді, Великобританії, Ірландії та Китаї, а також має понад 800 франшиз по всьому світу, продаючи нижню білизну, косметику і засоби по догляду, одяг і аксесуари.

Дизайнер Генрі Бендел створив свій бренд в 1895 році в Грінвіч-Віллідж на Манхеттені. Як стверджується на сайті компанії, її магазин став першим представником люксового рітейлу на модній 5-й авеню. У 1960-і роки одним з дизайнерів та ілюстраторів Henri Bendel був художник Енді Уорхол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!