"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР дає кредит у 280 мільйонів на тролейбуси для Кропивницького

Неділя, 16 вересня 2018, 10:00

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про кредит в розмірі 282 млн гривень на реконструкцію тролейбусної мережі.

Підписання угоди відбулось в центральному офісі ЄБРР у Києві, повідомив "Укрінформу" начальник КП "Електротранс" Олександр Луценко.

"Кошти, які виділяються ЄБРР, будуть витрачені для модернізації тягових підстанцій, контактної мережі та оновлення рухомого складу в розмірі 282 млн гривень. Ми зможемо закупити близько 20 тролейбусів з автономним ходом, але про точну кількість ми зможемо сказати згодом", - сказав Луценко.

Як зазначив начальник кропивницького тролейбусного парку, з ЄБРР за угодою має приїхати спеціальна комісія. Їхнє завдання зробити технічний висновок та висловити свої рекомендації.

Реклама:

"Вони мають рекомендувати, що нам краще оновити та поміняти. Коли буде бачення про кількість підстанцій, які треба модернізувати, а також тролейбусні лінії, ми будемо бачити скільки можемо купити тролейбусів", - зазначив Луценко.

Раніше повідомлялося, що Івано-Франківська міськрада 13 вересня провела успішне розміщення облігацій на загальну суму 300 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: