"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче позичити до мільярда доларів на розвиток

Субота, 15 вересня 2018, 17:04

НАК "Нафтогаз України" планує в жовтні 2018 року здійснити випуск єврооблігацій в обсязі 500 млн - 1 млрд доларів.

Про це в кулуарах 15-го форуму YES журналістам повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, ми будемо випускати. Я думаю, що це буде в жовтні", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи зберігає компанія плани випуску єврооблігацій в умовах нинішньої кон'юнктури.

Коболєв уточнив, що кошти планується залучити для розвитку компанії.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що компанія в 2018 році планує вийти на зовнішній борговий ринок з пропозицією єврооблігацій на 1 млрд доларів.

Реклама:

Наприкінці липня 2018 року НАК найняла юридичну фірму Freshfields Bruckhaus Deringer (Велика Британія) для супроводу розміщення єврооблігацій. Послуги повинні бути надані на період до 1 липня 2020 року.

У середині липня 2018 року "Нафтогаз" оголосив тендер на присвоєння кредитного рейтингу для планованого розміщення єврооблігацій.

НАК за підсумками 2017 року отримав чистий консолідований прибуток 39,449 млрд грн, що в 2,2 разу більше, ніж за 2016 рік. Відповідно до звіту, над яким Deloitte провів аудит, дохід від реалізації в 2017 році зріс на 18% – до 227,478 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. НАК є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!