Російський банк погрожує Україні арбітражем через арешт акцій

Субота, 15 вересня 2018, 15:08

Російський "Внєшекономбанк" прийняв рішення ініціювати інвестиційний спір в міжнародному арбітражі проти України через арешт акцій дочірнього "Промінвестбанку".

Про це "Інтерфаксу" повідомили в прес-службі "Внєшекономбанку".

В якості відповідача виступатиме Україна як держава.

"Предметом позову буде стягнення "Внєшекономбанком" з України компенсації за порушення стандартів захисту прав інвестора, передбачених міжурядовою угодою, а також за незаконну експропріацію інвестицій", - пише видання.

Реклама:

"У рамках прийнятого рішення першим процесуальним кроком стало спрямування банком як інвестором на адресу України письмового повідомлення про інвестиційний спір", - заявили в банку.

"Якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, він підлягає розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Банк готовий використовувати всі інструменти, передбачені як російським, так і міжнародним правом, для захисту прав і законних інтересів банку", - додали в прес-службі.

Як стало відомо в середу, Апеляційний суд Києва заарештував акції українських "дочок" Внєшекономбанку, ВТБ і Сбербанку на виконання рішення Гаазького арбітражу за "кримським" позовом колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!