США розширили санкції проти РФ і Китаю

П'ятниця, 14 вересня 2018, 13:30

США ввели нові санкції проти двох компаній з Китаю та Росії за підтримку ядерних і ракетних програм Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство фінансів США.

Нові санкції ввели щодо китайської компанії Yanbian Silverstar Network Technology Co., її північнокорейського виконавчого директора Jong Song Hwa та розміщеної в Росії дочірньої компанії Volasys Silver Star.

"Китайська Silverstar була пов'язана з Департаментом промисловості боєприпасів правлячої партії Північної Кореї, яка контролює програми балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Міністр фінансів США Стівен Мнучін зазначив, що обмеження мають на меті "зупинити потік незаконних доходів Північної Кореї від іноземних працівників у галузі інформаційних технологій, які приховують їх справжню ідентичність і ховаються за фірмами, псевдонімами та громадянами третіх країн".

Він попередив компанії по всьому світу, щоб вони "вжили заходів, які б гарантували, що вони ненароком не використовують працівників північнокорейських компаній для технологічних проектів".

Наголошується, що санкції блокують будь-які активи, які можуть мати компанії в юрисдикціях США, і забороняють громадянам Сполучених Штатів співпрацювати з ними.

21 серпня США ввели санкції проти двох російських юридичних осіб та шести суден судноплавних компаній, які передавали нафту Північній Кореї.

3 серпня Міністерство фінансів США оголосило про додаткові санкції відносно Північної Кореї, ввівши обмеження проти російського банку "Агросоюз", що надавав послуги північнокорейцям в обхід санкцій ООН. Санкційний удар США обвалив російський рубль.

Північна Корея перебуває під міжнародними та американськими санкціями через власну ядерну програму і випробування балістичних ракет.

Заступник міністра закордонних справ Сергєй Рябков заявив, що Росія працює над заходами проти США після запровадження санкцій проти російських компаній за допомогу КНДР.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: