"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американський суд вперше прирівняв ICO до цінних паперів у справі українського бізнесмена

Середа, 12 вересня 2018, 13:40
 

Суд США вперше в історії виніс рішення, в якому визнав, що ICO підпадають під закони про цінні папери.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що це відбулося в рамках процесу по справі бізнесмена з українським корінням Максима Заславського, який обвинувачується в шахрайстві.

Заславский заснував два проекти - ReCoin Group Foundation та Diamond Reserve Club – ніби-то забезпечені нерухомістю та діамантами та провели два ICO для їх фінансування.

Реклама:

Однак, за даними SEC, компанії не мали на балансі ніяких цінностей. Суд обвинувачує Заславського в шахрайстві та обманщині вкладників.

Під час процесу бізнесмен наполягав, що залучені кошти на ICO були не цінними паперами, а валютою. Він також підкреслив, що закон про цінні папери надто розпливчастий для цієї ситуації.

Однак суд вирішив, що продаж токенів стала "інвестиційним контрактом", тому залучені гроші стали цінними паперами, а не валютою, що, у свою чергу, підпадає під федеральний закон.

Видання зазначає, що рішення суду стосується виключно ICO Заславського, а не процедури в цілому. Однак, якщо воно залишається в силі після апеляції, то може стати прецедентом та мати більш глобальні наслідки.

Розгляд справи продовжиться на початку наступного року.

Раніше повідомлялося, що 80% ICO, які проводилися в 2017 році, виявилися обманом, однак шахраям вдалося отримати лише малу частину грошей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: