"Укртрансгаз" та PGNiG продовжили договір на зберігання газу в українських сховищах

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:35
 

АТ "Укртрансгаз" та польська енергетична компанія PGNiG SA продовжили договір на зберігання природного газу в українських підземних газосховищах.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу"

Як зазначається, укладення нового договору на зберігання відкриє для компанії PGNiG доступ до використання потужностей українських ПСГ.

Також в "Укртрангазі" зазначили, що до кінця 2018 року очікується підписання контрактів ще з рядом провідних німецьких трейдерів щодо зберігання газу у ПСГ України.

Реклама:

Група PGNiG SA – це лідер польського газового ринку. Компанія з лістингом на Варшавській фондовій біржі працює в напрямах розвитку та видобутку природного газу і нафти, імпорту та експорту. Окрім цього, PGNiG через свої дочірні компанії займається зберіганням, продажем та розподілом природного газу, а також виробництвом тепла та електроенергії.

Компанія PGNiG активно постачає природний газ в Україну, продаючи його на кордоні з 2016 року. У 2017 році PGNiG поставила на український ринок рекордні 700 млн куб.м, що вдвічі перевищує обсяги, поставлені у 2016 році.

Окрім цього, у 2017 році були укладені договори на транспортування та зберігання природного газу між компанією PGNiG та АТ "Укртрансгаз", що створило необхідні умови для виходу компанії PGNiG на внутрішній ринок України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: