"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов'язав Київстар сплатити штраф за рішенням АМКУ

Понеділок, 10 вересня 2018, 18:10
 

Київський апеляційний господарський суд Києва скасував рішення суду попередньої інстанції і зобов'язав оператора Київстар заплатити 21 мільйон гривень штрафу за порушення принципів тарифікації дзвінків.

Про це зазначається в рішенні суду від 28 серпня 2018 року, передає Liga.net.

АМКУ ще 14 грудня 2017 року прийняв рішення накласти штраф на оператора мобільного зв'язку, але 31 травня госпсуд Києва призупинив це рішення.

"Оператор у своїй комунікації про умови тарифікації використовував три типи тверджень, в двох з яких зазначалося, що тарифікація "посекундна". По факту це твердження помилкове - вартість повної хвилини розмови списувалася в першу секунду розмови", - заявляли тоді в АМКУ.

Реклама:

Київстар звернувся в суд і на початку березня було відкрито справу. Невиконання виплати штрафу призводить до нарахування пені в розмірі 1,5% за кожен день прострочення у від суми штрафу. (Або 319, 6 тис гривень в день)

Суд розпорядився заморозити санкцію до рішення суду по суті спору.

У компанії "Київстар" зазначили, що діючи у інтересах абонентів, ще в грудні 2017 року виконали рекомендації АМКУ і зробив комунікацію про тарифікацію голосових викликів більш чіткою та зрозумілою для клієнтів.

"Сума штрафу, накладена АМКУ рішенням №705-р від 14.12.2017, була сплачена "Київстар" ще 27 липня 2018 року. Постанова Київського апеляційного господарського суду від 28.08.2018 стосується виключно скасування ухвали про забезпечення позову та сплати 1762 грн судового сбору, що є загальною судовою практикою", - зазначили в Київстарі.

Аналогічний судовий розгляд відбувається і між АМКУ та lifecell. У вересні 2017 року Комітет оштрафував оператора на 19 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!