"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет підтримав підвищення штрафу для водіїв без ременів безпеки

Понеділок, 10 вересня 2018, 14:47
 

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав проект про підвищення штрафу для водіїв, які не користуються ременями безпеки в автомобілі.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

"Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить посилити відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами та підвищити безпеку водіїв і пасажирів транспортних засобів", – йдеться в повідомленні.

Комітет рекомендував прийняти законопроект за основу, наголошуючи на високому рівні смертності та травматизму на дорогах.

Реклама:

"За офіційними даними Національної поліції, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто кожного дня гине понад 9 осіб", – кажуть у Раді.

Зазначається, що за цими показниками аварійності та наслідками ДТП Україна є одним із лідерів серед європейських країн.

Проект закону №8492 зареєстрували у Раді 19 червня 25 народних депутатів.

Вони пропонують збільшити штраф за некористування ременями або мотошоломами з 3 до 50 неоподаткованих мінімумів, тобто з 51 до 850 гривень.

У пояснювальній записці депутати кажуть, що чинний нині штраф "є занадто поблажливим та неспіврозмірно низьким порівняно з тяжкими наслідками, які можуть бути спричинені через недотримання правил".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: