Засновник Alibaba Джек Ма оголосив про відставку

Понеділок, 10 вересня 2018, 10:05

Засновник і голова Alibaba Джек Ма оголосив у понеділок, що планує піти у відставку з посади виконавчого голови ради директорів компанії, зберігши за собою лише місце в її раді директорів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Джек Ма, якому в понеділок виповнюється 54 роки, хоче присвятити себе після відставки філантропії у сфері освіти.

Джек Ма до переходу у бізнес був шкільним учителем англійської мови, він створив Alibaba в 1999 році і перетворив її на гіганта світової інтернет-торгівлі з капіталізацією в 420 млрд доларів.

Реклама:

Виручка компанії останнього кварталу сягнула 11,83 млрд доларів, збільшившись на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У 2013 році Джек Ма пішов із посади головного виконавчого директора, але залишився виконавчим головою ради директорів компанії та є її обличчям на міжнародній арені. Статки бізнесмена оцінюються майже в 40 млрд доларів.

Після відставки творець Alibaba залишиться в раді директорів і зберігатиме роль наставника керівників компанії, пише The New York Times.

У Джека Ма близько 4% акцій компанії, проте акціонерна структура дає змогу менеджменту контролювати ухвалення основних рішень в Alibaba.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: